Veel aandacht voor het I-AT Project tijdens STAD-congres

14-5-2019 Ellen Jansen en Sven Karsten

Tijdens het congres ‘De zelfrijdende auto de baas’, dat op 10 mei 2019 in het provinciehuis te Arnhem gehouden werd, kreeg het I-AT project, waarvan de provincie Gelderland lead partner is, veel aandacht. Tijdens haar welkomstwoord over de ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdend vervoer verwees Gedeputeerde Conny Bieze van de provincie een aantal keren naar het project.

Dankzij een aantal ‘Living Labs’ zal het project waardevolle informatie opleveren over de toegepaste technologie, de acceptatie van zelfrijdende auto’s in het verkeer en over de aspecten van grensoverschrijdend autonoom transport. In het middagprogramma was er naast sessies over truckplatooning, parkeren met zelfrijdende auto’s, de interactie met weggebruiker en de inpassing van zelfrijdende auto’s in stedelijke gebieden, ook een sessie over het I-AT Project ingepland.

In de goed bezochte sessie gingen Ellen Jansen en Sven Robertz, die beiden bij het projectmanagement betrokken zijn, in op de details van het project. Het STAD-congres is een initiatief van het joint researchproject ‘Spatial and Transport Impacts of Automated Driving’ (STAD). De provincie Gelderland was dit jaar gastheer van het evenement.

Terug naar nieuwsoverzicht