Over I-AT

Zelfrijdend vervoer in de grensregio Nederland-Duitsland

Ontwikkeling en groei van innovaties op het gebied van zelfrijdend vervoer voor de mobiliteits- en logistieke sectoren in Gelderland, Noord-Brabant, Limburg en Noordrijn-Westfalen is het doel van het project Interregional Automated Transport (I-AT).

Het project komt voort uit een proef naar zelfrijdend vervoer van de provincie Gelderland met partners waarbij twee zelfrijdende voertuigen, de WEpods, zijn ingezet op de openbare weg in de steden Ede en Wageningen. Het doel was kennis verzamelen en delen over zelfrijdende voertuigen. In het I-AT project wordt zelfrijdend vervoer voor reizigers en voor goederen landgrensoverschrijdend bestudeerd en getest.

Samenwerking met 22 partners

In I-AT werken 22 partners uit MKB, onderwijs- en onderzoeksinstellingen, grote ondernemingen, openbaar vervoerbeheerders en -bedrijven en overheidsinstellingen uit het Nederlands-Duitse grensgebied samen.

Ontwikkelen van autonoom rijden

De partners werken aan de ontwikkeling van prototypen en de uitvoering van testreeksen in de regio om kennis te vergaren, de randvoorwaarden en kansen voor het zelfrijdend vervoer te onderzoeken en de grensoverschrijdende toepassingsmogelijkheden te vergroten. 

Flyer

Lees onze flyer
Lees meer informatie over I-AT en haar partners in onze flyer