Wereldwijd kennisdelen met de Transport Research Board

5-2-2019 Joop in Washington

Joop Veenis, kennismanager van I-AT, nam deel aan TRB2019 als spreker, om praktische ervaringen te delen met low speed shuttles. Onze I-AT ervaringen kregen daarmee een plek in een ochtendsessie die was georganiseerd door ‘guru’ Steven Shladover (PATH en Berkeley).

Joop was uitgenodigd om ‘lessons learned’ uit Nederland te delen en ging ook om bij de aanwezige professionals en vergelijkbare projecten onze I-AT aanpak intercollegiaal te toetsen. Diverse projecten presenteerden achter elkaar en er was gelegenheid tot vragen. Het Milo project uit Arlington deed hun ervaringen met het Easymile voertuig uit de doeken. Naast Easymile wordt ook in de VS ervaring opgedaan met NAVYA shuttles. UMS was in begin januari met de I-AT Misson op de CES en in het nieuws gespot door Forbes.

Veel locaties in de VS experimenteren ook met shuttles. De shuttle van het Milo project werd inmiddels bij 110 events ingezet als aanvullend vervoer en meer dan 80% van de gaten vond de rij-ervaring leuk en voelde zich veilig.

Terug naar nieuwsoverzicht