Veel enthousiaste belangstelling voor Duitse primeur met zelfrijdende shuttles

21-2-2019 Duitse primeur met zelfrijdende shuttles

Veel enthousiaste belangstelling voor Duitse primeur met zelfrijdende shuttles

Minister van Verkeer van Nordrhein-Westfalen, Hendrik Wüst, en Conny Bieze, gedeputeerde Mobiliteit en Logistiek provincie Gelderland, gaven op 21 februari 2019 op Vliegveld Weeze het officiële startschot voor een testproject met geautomatiseerde shuttles. Veel passagiers én pers wilden graag mee om deze nieuwe manier van vervoer uit te proberen.

Duitse primeur

Het is de eerste keer, dat er in Nordrhein-Westfalen geautomatiseerde voertuigen als openbaar transportmiddel ingezet worden. Passagiers kunnen op vliegveld Weeze op en neer pendelen tussen de parkeerplaats, het hotel en de terminal. Er is vanwege de veiligheid altijd een steward aan boord.

Speciale vergunning

De geautomatiseerd rijdende shuttles zijn in Nederland toegelaten. In Weeze mogen ze dankzij een speciale vergunning van de regionale overheid van Düsseldorf nu ook personen vervoeren.

“Wij willen Nordrhein-Westfalen ontwikkelen tot de voorbeeldregio voor mobiliteit 4.0. Daarvoor zijn optimale testomstandigheden noodzakelijk zoals hier op Weeze. Alleen als we nieuwe mobiliteitsconcepten zoals het geautomatiseerd rijden in de dagelijkse praktijk testen, kunnen we stappen zetten op weg naar een nieuwe toekomst voor de mobiliteit”, zei Minister van Verkeer Hendrik Wüst bij de start van het project op vliegveld Weeze.

Gedeputeerde Conny Bieze onderschreef het belang van de internationale samenwerking. ‘Duitse én Nederlandse bedrijven en organisaties werken hier samen aan de mobiliteit van de toekomst. Ik ben erg blij dat we een grote stap kunnen maken dankzij de mogelijkheid om te testen, die nu hier gecreëerd is.’

Internationaal project

De zelfrijdende shuttles -de WEpods die eerder op het campusterrein in Wageningen reden- zijn onderdeel geworden van een groot Europees project waaraan 22 Nederlandse en Duitse bedrijven en organisaties aan deelnemen. Doel is om zoveel mogelijk kennis ontwikkelen over zelfrijdend openbaar vervoer. Is dit het antwoord op veel problemen zoals verstopte steden, files, uitstoot van Co2? En wat moet de overheid doen om dit mogelijk te maken? Hoe reageren mensen op zelfrijdend openbaar vervoer? Allemaal vragen die beantwoord moeten worden. Daar draagt dit project aan bij. Kijk voor meer informatie op www.i-at.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht