I-AT Project heeft interessante inzichten opgeleverd over autonoom rijden en truckplatooning

20-5-2021

Het Nederlands-Duitse Interreg-project ‘Interregional Automated Transport’ (I-AT) is officieel afgesloten. De financiers en de ruim 20 projectpartners uit Nederland en Duitsland kijken terug op een succesvol en vooral leerzaam project. Het I-AT Project, dat in 2017 startte, had als doel de mogelijkheden en randvoorwaarden voor grensoverschrijdend autonoom transport in kaart te brengen. Daarnaast wilde men door middel van een aantal ‘living labs’ in de praktijk ervaring opdoen met autonoom rijden. Ook werd de ‘Mission’ ontwikkeld. Dat is een autonoom rijdende bus, die uitgerust is met nieuwe technologie. In het project werd de bus als een experimenteerplatform voor autonoom rijden werd ingezet.

Een belangrijk onderdeel van het project was de overdracht van de opgedane kennis en ervaring aan bedrijfsleven, onderwijs, onderzoeksinstellingen, overheden en andere organisatie die zich met autonoom rijden bezighouden. Een van de Wepod’s  is inmiddels overgedragen aan een onderwijsinstelling, die haar studenten met behulp van de voertuigen wegwijs kan maken in de technologie van autonoom rijdende voertuigen. De andere WEpod en de Mission-bus worden ook aan het onderwijs ter beschikking gesteld. 

Ter afsluiting van het I-AT Project zijn een boekje (PDF 8 MB) gemaakt en een video waarin een overzicht gegeven wordt van de belangrijkste activiteiten en resultaten. U vindt zowel het boekje als de video in digitale vorm in de kennisbank op deze website.

Terug naar nieuwsoverzicht