I-AT seminar over autonoom rijdende shuttles op airport Weeze

4-10-2019 Shuttlebus

Op 24 oktober 2019 organiseert het IA-T Project op vliegveld Weeze een seminar over de mogelijkheden van geautomatiseerd rijdende shuttles. Zowel in Nederland als Nordrhein-Westfalen vinden er steeds meer pilots met dergelijke shuttles plaats.

In het kader van het Interreg IAT-project loopt er vanaf maart 2019 op vliegveld Weeze bij Düsseldorf een pilot met de WEpod, een geautomatiseerd rijdend voertuig, dat passagiers tussen de terminal, het parkeerterrein en het hotel vervoert. Het project leverde niet alleen veel informatie op over het gebruik van de technologie voor geautomatiseerd rijden, maar ook over de mening van passagiers.

Graag delen de partners van het I-AT Project deze ervaringen met bedrijven en organisaties in het Euregio-gebied, die zich ook op de groeiende markt voor geautomatiseerd rijden willen richten. Tijdens het seminar gaan we niet alleen in op de pilot in Weeze, maar we geven ook een overzicht van andere projecten. De sprekers laten daarnaast ook zien, dat autonoom rijden zich snel zal ontwikkelen en dus economische kansen biedt; niet alleen voor de automotive industrie, maar ook voor IT-bedrijven, sensortechnologie, slimme infrastructuur en smart mobility concepten. Uiteraard is ook een ritje met de automatisch rijdende shuttle (de WEpod) en een uitleg over de techniek onderdeel van het programma.

Het seminar vindt plaats op 24 oktober van 12.00 tot 17.00 uur in de terminal van Airport Weeze. Deelname is gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via h.van.londen@gelderland.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht